Dagens spellista

Lugna låtar som passar mitt en aning deprimerade humör..


Idag...

Idag har jag beställt glasögon, fått nya linser, köpt två klänningar och varit på samhällsen.

Ska skriva en krönika om dataspel, men det går inge bra. Ska dessutom göra en filmanalys, plugga filmhistoria, skriva om en bok, göra en dagordning, tvätta, göra filmkunskapsfrågor och en engelskauppgift. Känns väldigt yey... Eller inte...

Måste dessutom snart laga mat...

Jag vet inte vad Jag vill... Är Less på ...

Jag vet inte vad Jag vill... Är Less på allt och så mentalt trött... Vad har livet att egentligen att ge? "den jävligaste stunden i livet var den när du gick..."


Är på Awesome Unf-helg i umeå! Brännbo...

Är på Awesome Unf-helg i umeå! Brännbollsyran äger! Vädret suger men människorna är fina! JAG ÄLSKAR UNF!!! Ska nu göra ölköpskontroll med ett kim, anna, amanda, jimmie och erik:)


Hmm...

Har hittat en låt som passar rätt bra in på min situation faktiskt xD


Tror jag fick ig på samhällsprovet jag j...

Tror jag fick ig på samhällsprovet jag just gjorde. Gick inte alls bra. Sitter och har tråkigt, väntar på att taxin till psykologen ska komma, en halvtimma kvar dock... Lyssnar på alice Cooper och längtar efter att vara ledig...


Demokrati nu och då

Ett skolarbete. Kommer få ig xD

Demokrati

 

Historia

 

Antikens Grekland

 

Demokratin föddes i Antiken Grekland men den demokratin är inte riktigt som den demokratin vi känner till idag. Rösträtt hade alla Atenska medborgare men för att klassas som medborgare fanns ett antal krav. Man måste vara man och son till en man som var medborgare och man måste även ha gjort sin värnplikt. Detta gjorde att genom att man uteslöt kvinnor, slavar och utlänningar hade bara ungefär 30.000 av de 250.000 invånarna rösträtt och alla dem utnyttjade inte sin möjlighet till att förändra.

 

Romerska riket

 

Mellan år 509 f.Kr och 27 f.Kr var Romarriket ett republik. Alla romerska medborgare som var män och myndiga fick rösta fram ämbetsmän till olika poster bla, konsuler som var ordförande för senaten och överbefälhavare. I orostider kunde dock senaten utse en diktator, detta gjorde man till exempel när Hannibal tågade mot Rom. Diktatorn kunde då sitta i max 6 månader, undtantag gjordes dock med Sulla och Julius Ceasar.

 

Modern demokrati

 

Idag finns ett antal krav ett som måste uppfyllas för att det ska räknas som en demokrati.

  • Yttrandefrihet

  • Mötes och föreningsfrihet

  • Informationsfrihet

  • Demonstrationsfrihet

  • Rättstrygghet

  • Religionsfrihet

  • Olika valmöjligheter när det gäller vem som ska styra landet

  • Alla vuxna ska ha rösträtt och deras röst ska väga lika mycket

  • Alla ska kunna kandidera till valbara platser

  • Mänskliga rättigheterna måste uppfyllas

 

Kritik mot Sveriges ”demokrati”

 

Men vad säger att vi i Sverige har en ren yttrandefrihet när den begränsas av andra lagar? Grundlagarna står över alla andra lagar och därför bör egentligen inte hets mot folkgrupp etc kunna döma någon när vi både har yttrandefrihet och tryckfrihet i Sverige.

 

Demonstrationsfrihet har vi inte riktigt heller eftersom inte vem som helst får demonstrera och man måste söka tillstånd för det.

 

Rättstrygghet har vi inte heller när vissa människor som till exempel kungen står över lagen och inte kan dömas.

Religionsfrihet har vi väl till stor del men det är mycket svårare att få bygga en moské än att få bygga en kyrka, är detta rätt? Ger man verkligen alla religioner lika stor plats då?

 

Olika valmöjligheter har vi ju, vi har i princip två partier att välja mellan, moderaterna eller socialdemokraterna för i och med blockpolitiken så röstar man automatiskt på något av dem om man röstar på ett riksdagsparti.

 

Vem säger att 18 år är åldern då man är tillräckligt mogen för att rösta? Varför ska inte yngre ha den rättigheten?

 

Mänskliga rättigheter kränks ofta i sk ”demokratier”. Tex USA som ska vara så präktiga bryter mot rättigheten till liv i och med att de har dödsstraff

. I de flesta demokratier får inte homosexuella ingå äktenskap vilket också går emot de mänskliga rättigheterna osv.

 

Jag anser inte heller att övervakning och intrång på folks integritet så som FRA, IPRED och ACTA är något som hör hemma i en demokrati. Man har rätt till ett privatliv och oskyldiga människor man inte ens har några misstankar mot skall inte få övervakas, det är bara sjukt och är något som hör hemma i Kina eller någon annan diktatur. Inte i Sverige som sägs vara världens mest demokratiska land.

 

Kritik mot demokrati

 

De flesta människorna är inte tillräckligt insatta för att kunna välja vad som ska hända med vårt land. Utbildningen i skolorna är undermålig och folk har inget intresse för att frivilligt ta del av den kunskap som finns om politik. I senaste valet röstade 81% av alla röstberättigade, det betyder alltså att var 5e person lät bli att rösta, alltså är det bara 81% av vår röstberättigade befolning som bestämmer vilket är 61% av hela vår befolkning. Är det en demokrati när bara lite mer än hälften av befolkningen kan/vill/får säga sitt?

 


Trött på att få höra...

Folk säger hela tiden att jag ser så förjävlig ut i kort hår. Har jag liksom bett om er åsikt? Bara för att du föredrar långhåriga brudar så är jag inte intresserad av att höra hur ful du tycker att jag är. För så jävla snygga är ni inte själv heller.


Stand up för tredje gången sen valborgs xD

Stand up för tredje gången sen valborgs xD


I'm alive but I'm alone... och hur levande...

I'm alive but I'm alone... och hur levande är man då?


Mina datorhögtalare låter verkligen Crap...

Mina datorhögtalare låter verkligen Crap nu! Jag mår typ dåligt av att lyssna på dem... Inga vettiga hörlurar har jag heller för tillfället. Det är lite synd för musiken förlorar sin glans...


Bakning!

Har bakat idag!

Muffins fast upptäckte medans jag bakade att jag inte hade några ägg men det blev gott ändå!

 

 

Behöver inhandla lite mat

Pålägg (tartex, ost)

Protein (quorn, fisk)

Färdigmat

Ägg


Nervös!

På fredag ska jag till Medlefors och snacka för GU och nästa fredag ska jag stå med ett bokbord på Östra gymnasiet i Umeå som GU-representant. Och båda grejerna ska jag göra själv! Jag känner mig väldigt osäker och vet inte om jag kommer klara det, känner mig inte tillräckligt påläst...

Blä:(

Lite shopping i Umeå

Var i Umeå igår, shoppade en del!

Kalender! Blev helt lyrisk när jag hittade en kalender som för varje vecka också hade en sida där man kunde rita på;D Ska bara fixa ett fint omslag!

Randiga knästrumpor, köpte svarta också:)

Hittade en snygg kjol för 40kr på kupan:) Köpte även örhängen till skolavslutningen:)

Så var jag med André och Jonas.
Blev inget möte då jag inte mådde så bra:/

Någon?

Någon som har lust att hänga med på en shoppingtur och kanske fika på tisdag?:)
Behöver inhandla lite grejer och skulle vara jättekul med lite sällskap:)

Kram på alla!
/My

Jag önskar...

Jag önskar folk kunde vara glada och nöjda med sig själv utan alkohol.
Jag förstår inte varför alkohol är normen och nykterismen är det konstiga.
Varför står folk inte ut med sig själva nykter?
Jag jagar ruset i upplevelserna, inte i gifter.
Jag vågar, jag kan, trots att jag är nykter.
Jag önskar alla insåg att de har samma förmåga...


Spårad nykter gemenskap<3

Fan...


Akuten och åtta stygn

Jag lever än...

Jag lever än...


DH dag 2!


Jag pratar om UNF för en lite och ointresserad publik!

Elin och Jakop kör dansmatta! Jag körde också innan, skitsvårt för jag har verkligen ingen motorik xD


Lite roligare idag men ändå rätt tråkigt. Är lite smånere och funderar på att ta en tidig kväll... Men orkar inte vara ensam...

Mustasch!

Nej jag har inte särskilt mycket sådan. Men blev sugen på att uttrycka mina åsikter om bandet vid namn Mustasch!


Lyssnar man inspelat är det egentligen rätt lamt, inte särskilt mycket effekt, energi eller känsla men live, då fan! Inspelade är de knappt värda att lyssna på egentligen, de låter så tråkiga men när man ser dem live då lyckas de verkligen! De är väl det bästa livebandet jag sett faktiskt. Får ni någon gång chansen att se Mustasch live, ta den! Jag har sett dem två gånger och även om Ralf är en dryg jävel så är de grymma på scenen!

 

Fick bara lust att skriva det här xD

 

/My


DH

Kolla, jag ser ut som en duktig flicka!

 

Är på DH nu, rätt tråkigt för folk är inte så intresserade av MP eller GU trots att intregitetsfrågor är viktiga för oss, då skulle man ju kunna förvänta sig att de var lite intresserade av vad vi har att säga i alla fall!

 

Världens bästa Sara! Hon har fixat en awesome monter till UNF "Inte fan super Mario" xD

 

Ring mig gärna, smsa också! Men ring helst, jag behöver något att göra!

 

/My


Tack

Tack du fina människa för den fina kommentaren! Du betyder mycket för mig du med<3

"Dom knarkar bara i Bureå"


DreamHack!



Nu drar jag snart till DH! Inte för att spela eller något sådant dock. Jag ska stå med Grön Ungdom och UNF och försöka övertyga folk om att leva ett nyktert, miljövänligt och jämnställt liv. Yay...
Fast det lär nog bli rätt kul ändå:)
Prata med folk är ju awesome!:D

/My

Hejhopp! det faktum att ingen svarat på m...

Hejhopp! det faktum att ingen svarat på månadens singel får mig att känna mig lite eländig... är fattig, har massor av resor och andra utgifter men inga pengar:( så blir väl att lifta runt xD längtar tills jag ska snacka på medlefors nästa fredag! elevrådsmöte nu


Jag måste leva...

Kopplat in mina högtalare och lyssnar på Winnerbäck. Minns alla de vackra dagarna av kärlek jag haft, känner mig glad över att de funnits även om de tagit slut. Jag ler åt lyckliga minnen jag har även om mina dagar nu är fler tårar än skratt. Men samtidigt har jag en vemodig känsla i hjärtat. Jag önskar du låg här bredvid mig och bara var här. Jag önskar du höll min hand, jag önskar jag kunde höra ditt hjärta slå här och nu. Då skulle jag vara lycklig mer än på låtsas, mer än på grund av en fantasi byggd av gamla minnen. Jag undrar ofta om du någon gång tänker på mig, om du ens saknar mig lite... Är jag värd att saknas? Är jag ett bra minne? Jag vet att du hatar mig för det jag gjorde, jag vet att jag skadade dig djupt. Jag önskar bara jag kunde göra allt bra igen, göra ditt liv perfekt, göra vår liv perfekt. Tillsammans. Men det kommer aldrig bli så. Jag står på egna ben. Jag måste lära mig att älska mig själv. För ingen annan gör det. Jag måste lära mig att leva utan dig, men det är svårt för det är så jävla tomt. Jag fyller mina dagar med viktiga saker men ändå är både mitt liv och jag så meningslöst och tomt.

Jag försöker fylla tomrummet med förlustelser, skola, vänner, UNF och GU men det ekar lika mycket fortfarande... För det värdefullaste jag har är de vackra minnena av oss...

Jag drömde i natt att jag var fattig och det enda jag hade var någon som älskade mig. Jag vet inte vem det var men jag var lycklig. Jag var inte språkrör, jag var inte ordförande, jag hade värdelösa betyg, inget hem men jag hade kärlek. När jag blev väckt och upptäckte att jag var kvar i min sköna säng, fortfarande var duktig i skolan och levde en välfärdsvals och att jag fortfarande var ensam ville jag bara gråta...

På ytan är jag lyckad, jag är kompetent och jag är duktig men längre in... Där är jag bara osäker, misslyckad och tom....

 

Det här var meningen att det skulle bli ett glatt inlägg...

 

/My


Fantastiskt fin helg!

I helgen har jag varit i Umeå!

Först i fredags träffade jag Jonas och vi såg film och lite sådant. Sen på lördagen så gick vi lite på stan innan jag drog till MP's kansli i Umeå för GU Norrs årsmöte! Det var kul och jag hamnade i styrelsen på posten språkrör (har redan lyckats vara med i media http://norran.se/nyheter/norrochvasterbotten/article1036258.ece). Sen drog vi till skolan där vi skulle sova. Tog mig jättelång tid innan jag somnade för Kristin snarkade så mycket:( Dagen efter blev jag meddragen på någon cool mediakurs, det var awesome! Lärde mig massor! Sen satt jag på kansliet själv och hade lite tråkigt till kl 4 då det blev årsmöte för GU Västerbotten. Där blev jag språkrör och kontaktperson/sammankallande! Detta är första gången jag är aktiv inom GU och får post efter post, det är sjukt!



/My

Det är egentligen lite hemskt... Det gå...

Det är egentligen lite hemskt... Det går så himla bra för mig. Jag glider fram på ett bananskal genom livet och lyckas med sak efter sak utan att ens anstränga mig. Jag får poster i styrelser första gången jag går på möten, får massa vgn och mvgn utan att plugga, fick jobb utan att söka, gick i korridoren och helt plötsligt var jag erbjuden att skriva en återkommande krönika. Allt går så äckligt enkelt för mig! Jag är inte särskilt kompetent eller kunnig men ändå verkar alla tro att jag är något av en superhjälte som kan allt! Vad är det för speciellt med mig som ger mig det här flytet? /My p.s. Har varit på en jätteintressant mediautbildning hela förmiddagen:D


Sitter här med GUare och diskuterar massa ...

Sitter här med GUare och diskuterar massa intressant!:D har jätteroligt!:) kram!


Oj då xD

Oj då xD


Jag har inget att göra så folk får gärna r...

Jag har inget att göra så folk får gärna ringa/smsa! (DO IT!) #fb


Sitter på bussen till Umeå:) ska först och...

Sitter på bussen till Umeå:) ska först och träffa Jonas:)


Sitter på min långa (och dagliga) färd hem...

Sitter på min långa (och dagliga) färd hem och äter kakor! längar till brännbollsyran!


Being here without you...



It's a motherfucker
Being here without you
Thinking 'bout the good times
Thinking 'bout the bad
And I won't ever be the same

It's a motherfucker
Getting through a Sunday
Talking to the walls
Just me again
But I won't ever be the same
I won't ever be the same

It's a motherfucker
How much I understand
The feeling that you need someone
To take you by the hand
And you won't ever be the same
You won't ever be the same


Jag saknar dig...

Down in the valley-recension

Förstår om ni inte orkar läsa xD

 

Down in the valley

Tobe (Evan Rachel Wood) är en ung tjej som är rätt trött på sitt liv, förutom att hennes styvpappa, Wade (David Morse) har en aningens hett temperament är livet långtråkigt och slentrianmässigt. En dag när hon är påväg till stranden möter hon Harlan (Edward Norton) och hela hennes familjs liv förändras för alltid. Harlan är en boots och cowboyhattsförsedd psykotisk man som tror att han är en cowboy.. För Tobe är Harlan något helt nytt och hon faller som en fura för honom. Han får även hennes yngre bror Lonnie (Rory Culkin) på sin sida. Någon som dock är mindre positiv till allt detta är Wade som gör allt för att få Harlan bort från sin familj innan det är för sent.

 

Filmen kretsar främst kring Tobe och Harlan men både Wade och Lonnie har stora roller i berättelsen. Jag tror inte att Harlan är rent ond, jag tror mer att han är psykiskt sjuk men det han gör slutar i en blodig katastrof. Harlan spelas av min absoluta favoritskådespelare och jag tycker att Edward gör ett fantastiskt jobb med att gestalta denna sjuka man. Morse som spelar Wade har jag en inbyggt ogillande för då han oftast spelar bryska pappor som mest bara skadar sina barn genom sitt sätt att vara, det är som att se Alan Rickman (som spelar Snape i Harry Potter) spela ödmjuk och trevlig. Harlan pratar med en mer ”western”-aktig dialekt men resten av karaktärerna pratar vanlig ren amerikanska. Filmen innehåller enligt mig ett rätt bra språk utan för mycket slang eller liknande.

 

Filmen utspelar sig i Kalifornien vilket är ett passande klimat för en cowboy. Miljön är torr och ökenlik, det är varmt och ständigt soligt. Den utspelar sig i nutid och hoppar inte fram och tillbaka som vissa andra filmer vilket jag är tacksam för. Tycker det oftast bara blir snurrigt. En film där de dock lyckas hoppa fram och tillbaka på ett smidigt sätt är American History X där dåtiden är filmat i gråskala och det blir enkelt att hålla reda på nutid och dåtid.

 

Filmen är en sorglig och sjuk kärleksberättelse. Kärlek som går snett och slutar i kidnappning och skjutna flickor. Den börjar lyckligt med kärlek och vackra känslor men dalar långsamt neråt i olycka, våld och hemskheter på grund av Harlans sjuka beteende. Man hoppas i början att den ska vara en lycklig kärleksberättelse men det är rätt lätt att förstå att det inte kommer att sluta med ”och så levde de lyckliga i alla sina dagar.”.

 

Jag älskar den här filmen. Inte för att den är romantisk, lycklig eller glad, mer för att den är vacker på ett udda och samtidigt fult sätt. Jag är ärligt talat ett fan av lite sjukare filmer, jag älskar att studera udda/sjuka karaktärer och jag föredrar twistade historier långt framför äckligt lyckiga romantiska filmer. Jag förraktar både romantiska filmer och komedier, för mig är det onödigt och för förslappade människor som vill ha snabb och lätt underhållning utan att behöva tänka själv. Jag gillar filmer med budskap eller i alla fall en udda historia som den här då.


Ser film...



Sitter och tittar på down in the valley för typ 100e gången. Den är psykotisk men awesome. Ska recensera den sen.
Tror jag börjar bli lite väl ensam nu för till och med deras psykotiska kärlek känns mer lockande än min ensamhet....
Edward Norton är förresten hetast som vanligt!

EFTERLYSNING!

Kan ingen kramgo människor komma och mysa med mig någon gång, mitt liv är extremt närhetsfattigt och det börjar göra mig riktigt nere.... Jag längtar så mycket efter kramar att det inte är sant...

/My

Det känns fortfarande...

Det känns fortfarande konstigt att du inte längre är en del av mitt liv...

Min drömfestival!

System of a Down
Korn
Regina Spektor
Tori Amos
The Killers
Alice Cooper
Metallica
Iron Maiden
Amy McDonald
Duffy
Audioslave
Bad Religion
Billy Idol
Björn Rosenström
Björk
Clash
Cortex
David Bowie
Dead Kennedys
Ebba Grön
Imperiet
Nationalteatern
Foo Fighters
In Flames
Rammstein
Job for a Cowboy
Kreti och Pleti
Lars Winnerbäck
Linkin Park
Muse
Nirvana
Pantera
Pink Floyd
Queen
Red hot chilipeppers
White Stripes
Volbeat

Nu är den här festivalen tyvärr inte ens möjlig med tanke på att folk går och dör lite hur som helst m.m. men det skulle vara en helt awesome festival eller hur?

Att vara singel

Nu när jag är singel och ensam känner jag mig så ful, värdelös och oomtyckt...
Jag känner mig osynlig, oviktig och som att ingen bryr sig ett dugg om mig...
Det gör ont när man i nästan sju månader faktiskt varit älskad och sen så bara försvinner all kärlek i ens liv och man står där ensam kvar med bara tomhet och mörka känslor...

Jag trodde det skulle vara kul att vara singel. Typ "yay nu kan jag ligga runt, ragga på vem jag vill och göra vad fan jag vill". Ligga runt tröttnade jag på efter första ligget med någon annan, raggning hade förlorat sin charm och jag kände hellre för att vara begränsad men älskad än att vara oälskad, ensam och fri.

Gräset är inte alltid grönare på andra sidan...
Och nu är jag är ensam...

RSS 2.0