Extrem lathet!

En sak jag har tänkt mycket på är varför människor idag blivit så lata att de inte ens orkar öppna en dörr själv utan trycker på öppnarknappen. Hur mycket energi tar det för er friska, krya personer att knuffa lite på dörren eller dra lite i den?

Sen ser man ofta många krya pigga människor som tar hissen en våning. Hallå där! Hur jobbigt är det att gå några trappsteg? Ibland ser jag till och med ungdomar som i köpcentrum tar hissen för att de inte orkar gå bort till rulltrappan. Hur lat får man bli?

Folk kallar mig lat men jag tar oftast trapporna (om jag inte är med mamma som pga att hon är handikappad måste åka hiss eller när mina lungor bråkar för mycket). Jag öppnar alltid dörren själv osv. Och nej det är inte särskilt jobbigt. Trapporna är dessutom prima vardagsmotion!

En sak till jag stör mig på är folk som smäller igen dörren i ansiktet på en. Trots att vi lever på 2000-talet kan man faktiskt vara så pass artig att man håller upp dörren! Artigheter verkar vara ett glömt ord idag, folk tänker bara på sig själva och uppför sig extremt ohyfsat! Pinsamt att se folk bete sig så!

Dessutom alla dessa vuxna som hela tiden tar bilen när det finns buss! Det förbrylalr mig bussen är ju mycket bekvämare då man inte behöver anstränga sig att göra någonting eftersom någon annan kör och dessutom kan man ju utnyttja tiden till någon vettig, tex läsa eller liknande. Ska man handlar så det blir mycket kassar eller om det är väldigt långt till busshållplatserna, ok men då kan man väl tex försöka samåka med någon? Det sparar både på pengar och miljö! Och ska du hälsa på hos grannen, varför inte passa på att cykla eller ta en promenad? Är du för lat kan du ju ta din unges moppe, den drar i alla fall mindre bensin vilket spar både på din ekonomi och vår sköra miljö.

Och något mer folk är lata med är återvinning! Att panta är inte särskilt svårt! Ta bara med dig burkarna och flaskorna nästa gång du handlar, ingen extra resa. Och känner du att du inte behöver pengarna kan du ju slå två flugor i en smäll och skänka dem. På många pantningsapparater finns en knapp som gör att du kan skänka till tex röda korset och finns inte en sådan kan du ju antingen lägga i en bössa eller ta de extra kronorna till att byta ut några av dina matvaror till lokalproducerade, ekologiska eller rättvisemärkta varor! Att återvinna ditt papper och annat är inte så jobbigt heller! Samla ihop det och någon gång när du ändå ska i närheten av en återvinningsstation kan du lägga tio minuter på att återvinna och bli en miljöhjälte!

Sen alla dessa latisar som är fullt läskunniga men så lata att de bara lyssnar på ljudböcker... Blä. Verkligen inte samma upplevelse dessutom går det grymt långsamt! Det finns jävulskt många vuxna idag som inte läst mer än 5-6 böcker. Seriöst! Det är otroligt pinsamt! Jag har läst några tusen fler än så och då är jag bara 15!

Varför är folk så himmla lata? Det förundrar mig ite att inte alla människor sitter och åker runt i elrullstolar hela dagarna, för så lata verkar nästan vissa!

/My

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Kloka ord my! Håller verkligen med om att vi måste vara mer rädda om miljön då det gäller att köra bil, åka hiss, återvinna osv. Men folk verkar ju inte förstå vilken skillnad de kan göra genom att ändra på småsaker...eller så är de helt enkelt för lata!

2010-01-04 @ 00:34:22
URL: http://playitloud.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0